Рада Асоціації «Космос» розглянула проєкт Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки

Новини

17 вересня 2020 року в режимі скайп-конференції відбулося засідання Ради Асоціації «Космос», на якому було розглянуто проєкт Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Проєкт Концепції Космічної програми України було офіційно надіслано Державним космічним агентством України на розгляд та експертну оцінку учасників Асоціації «Космос».

Це позитивний сигнал від Державного космічного агентства України та крок на зустріч до професійного співтовариства, галузевих організацій та підприємств космічної галузі.

Учасники засідання Ради Асоціації «Космос» надали свої пропозиції щодо проєктів для майбутньої Космічної програми України на 2021-2025 роки, враховуючи реальний стан космічної галузі України, існуючі ресурси, розробки і можливості для вирішення конкретних завдань у сфері мирного космосу, оборони, екомоніторингу, розробки носіїв, супутників, систем обробки даних й т.і. Цей стратегічний документ, що визначає напрями діяльності в українській космічній галузі, дозволить підвищити ефективність використання наявного космічного потенціалу для вирішення актуальних завдань, зокрема, соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового розвитку суспільства, а також забезпечити інтереси держави у сфері національної безпеки і оборони.

Пропозиції та зауваження Учасників Ради Асоціації «Космос» щодо Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки та перелік проєктів для майбутньої Космічної програми України буде надано на розгляд до Державного космічного агентства України.

Нагадаємо, що Українська асоціація високотехнологічних підприємств та організацій «КОСМОС» – добровільне об’єднання підприємств, організацій, установ та товариств усіх форм власності та відомчого підпорядкування, які здійснюють, мають намір здійснювати або підтримують космічну діяльність. До складу Асоціації входить 47 учасників, а це – підприємства та установи космічної галузі України, наукові установи Національної академії наук України, вищі навчальні заклади Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнські громадські організації та «Аерокосмічне товариство України», Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання, Ради молодих працівників космічної галузі України.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: