Проєкти Державного космічного агентства увійшли до оновленого глобального сценарію дослідження поверхні Місяця від ISECG

Новини

На початку вересня 2020 року Державне космічне агентство України взяло участь в онлайн-засіданні Міжнародної координаційної групи з дослідження космосу (ISECG).

Про це повідомляється на сайті ДКА.

На засіданні представники космічних відомств прийняли Додаток до «Дорожньої карти глобальних досліджень космосу», який стосується «Оновлення Сценарію дослідження поверхні Місяця».

До «Дорожньої карти глобальних досліджень космосу» увійшли можливості українського внеску до програми НАСА – «Артеміда», а також до ініціатив Європейської асоціації Місячного поселення (Moon Village Association – MVA).

Українська сторона працює над трьома основними місячними заходами:

  1. Створення електростанції для місячної бази, яка після встановлення буде живитися від сонячної енергії. Робота електростанції базується на інноваційній технології електролізу і вона може бути використана для виробництва ракетного палива в місячному базовому середовищі.
  2. Розробка кубсату, який буде знаходитись на селеноцентричній орбіті та надаватиме зображення Місяця з кількох оглядових точок, що дозволить візуалізувати рельєф місцевості та вимірювати спектральні зміни на місячній поверхні.
  3. Створення сонячно-термоелектричного генератора, призначеного для виробництва відновлюваної енергії. Генератор зможе зберігати свою функціональність за відсутності сонячного випромінювання, поглинаючи тепло з місячної поверхні.

Прийнятий Документ формулює 12 цілей на основі принципів сталого розвитку для проведення системних досліджень та започаткування елементів архітектури майбутніх Місячних баз.

Нагадаємо, що влітку цього року Державне космічне агентство підписало Меморандум з Moon Village Association і в подальшому братиме участь у розробках проєктів щодо впровадження життя на Місяці: https://www.nkau.gov.ua/ua/news/main-themes/1574-ukraina-uviishla-do-moon-village-association

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: