Ліза Кемпбелл заступає на посаду Президента Канадського космічного агентства

Головні теми

3 вересня 2020 року Уряд Канади оголосив, що призначив Лізу Кемпбелл Президентом Канадського космічного агентства. Пані Кемпбелл замінить Сільвена Ляпорте, який був Президентом агентства з 2015 року.

Лише вдруге в своїй історії Канадське космічне агентство матиме плавний перехід між президентами. Останній раз такий перехід між президентами відбувся між Вільямом «Маком» Евансом та Марком Гарно в 2001 році. Кожен інший перехід передбачав призначення тимчасового президента.

Пані Кемпбелл заступає на посаду Президента Канадського космічного агентства після того як була заступником Міністра у справах ветеранів Канади. Раніше вона була помічником заступника Міністра з питань оборонних та морських закупівель. Пані Кемпбелл має досвід участі в судових процесах, має знання у кримінальному, трудовому та конституційному праві. Вона здобула ступінь бакалавра в галузі політології в Університеті Макгілла (1988), є доктором юридичних наук.

Ліза Кемпбелл стає першою жінкою, яку було призначено Президентом Канадського космічного агентства на постійній основі (в 2006 році Керол Лакомб була тимчасово призначеним Президентом агентства).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: