Співробітниця КБ «Південне» здобула Державну премію України в галузі науки і техніки

Головні теми

17 вересня 2020 року в Києві, у Великому конференц-залі НАН України, відбулося урочисте вручення дипломів лауреатам Державної премії України в галузі науки і техніки 2019 року.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Конструкторського бюро «Південне».

Дипломи вручав виконувач обов’язки президента Національної академії наук України, перший віце-президент НАН України академік Володимир Павлович Горбулін.

Від ДП «КБ «Південне» цього року премію здобула заступниця начальника комплексу нових матеріалів і перспективних технологій Анжеліка Миколаївна Сімбіркіна.

Робота «Створення полімерних матеріалів та конструкцій з них під дією фізичних полів» на здобуття премії була подана Інститутом хімії високомолекулярних сполук НАН України (м. Київ). Авторський колектив: д.ф.-м.н. Мамуня Є.П., д.т.н. Букетов А.В., д.т.н. Стухляк П.Д., д.т.н. Черваков О.В., Сімбіркіна А.М., к.ф.-м.н. Юрженко М.В., к.ф.-м.н. Демченко В.Л.

Метою роботи є комплексне вирішення науково-технічної проблеми з вивчення впливу фізичних полів різної природи на широкий спектр полімерних матеріалів в процесі їх формування та виготовлення виробів з них.

Інноваційні технології, отримані в роботі, пройшли випробування в промислових умовах та впроваджені на підприємствах космічної галузі, кораблебудування, будівельної індустрії, хімічної та медичної промисловості України.

Зокрема, було розроблено та з використанням теплових полів створено терморегулююче лакофарбове покриття для захисту корпусів ракетно-космічної техніки та тонкошарове теплозахисне покриття для зовнішнього теплового захисту перспективної РКТ, над якою зараз працює КБ «Південне», від дії теплових полів в процесі експлуатації.

☑ Указ Президента України №4/2020 “Про присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2019 року”: https://www.president.gov.ua/documents/42020-31741
☑ Презентація роботи: http://www.kdpu-nt.gov.ua/…/wor…/prezentaciya_roboty_r19.pdf

Щиро вітаємо Анжеліку Миколаївну, яка вкотре підтвердила, що Конструкторське бюро «Південне» є справжнім науково-технічним центром, де працюють досвідчені та кваліфіковані фахівці, готові до вирішення нових складних завдань!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: