Європейське космічне агентство і NASA захистять Землю від астероїдів

Новини

Європейське космічне агентство (ESA) разом із Національним управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) запускає проєкт, покликаний захистити Землю від астероїдів. Про це повідомляє “Популярна механіка” з посиланням на заяву ESA.

Новий проєкт під назвою Hera передбачає створення космічного апарату, який буде допомагати американському космічному апарату Double Asteroid Redirect Test (DART), створюваному NASA.

На липень 2021 року заплановано запуск DART до подвійного астероїда Didymos (складається з Didymos A діаметром близько 800 метрів, і Didymos B, або Dimorphos, діаметром 160 метрів).

У вересні 2022 року DART повинен зіткнутися з Dimorphos, створивши на його поверхні кратер і змінивши траєкторію руху астероїда. У разі успіху Didymos B стане першим небесним тілом, орбітальні та фізичні характеристики якого були навмисно змінені людиною.

Запуск Hera запланований на жовтень 2024 року – він повинен дістатися до Didymos наприкінці 2026 року і протягом щонайменше півроку проводити вивчення небесних тіл з метою проаналізувати, наскільки ефективний фізичний вплив космічних апаратів на астероїди.

У проекті Hera беруть участь 18 європейських країн: Німеччина, Італія, Бельгія, Люксембург, Португалія, Румунія, Чехія, Іспанія, Австрія, Данія, Франція, Угорщина, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Польща, Ірландія і Латвія.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: