Рогозін: “Венера – це російська планета..”

Новини науки і техніки

Росія планує крім підготовки спільної з США місії “Венера-Д” відправити на другу від Сонця планету ще й свою власну.Про це повідомив у вівторок журналістам на виставці HeliRussia-2020 глава Роскосмосу Дмитро Рогозін, передає ТАСС.

“У нас в програмі є тема відновлення дослідження Венери. По-перше, це спільно з американцями проект” Венера-Д “. Ми також розглядаємо окрему місію на Венеру. Вважаємо, що Венера – це російська планета, так що нічого відставати. Проекти місій по Венері включені в проект єдиної держпрограми космічної діяльності Росії на період 2021-2030 років “, – сказав він.

Науковий керівник Інституту космічних досліджень РАН Лев Зелений повідомив в середині травня ТАСС, що в РФ буде розроблена нова програма по дослідженню Венери, що включає відправку щонайменше трьох наукових апаратів. За словами вченого, першою експедицією в рамках програми буде “Венера-Д”, пуск якої запланований на кінець 2020-х років. Проект буде внесений в підготовлювану Єдину космічну програму, додав Зелений. Попередня комплексна програма дослідження Венери була реалізована в СРСР.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: