Володимир Зеленський здійснив політ на симуляторі космольота

Новини

Під час робочої поїздки на Житомирщину Президент України Володимир Зеленський відвідав Музей космонавтики ім. С. П. Корольова.

Про це повідомляє Офіс президента.

Глава держави ознайомився з історією космонавтики, а також з унікальними експонатами музею. Зокрема, Володимир Зеленський особисто здійснив політ на симуляторі космольота.

Глава держави залишив запис у Книзі почесних гостей та поспілкувався з колективом музею.

Під час розмови Володимир Зеленський подякував за збереження цього простору, відомого не лише в Україні, а й за кордоном.

«Це цінність, це історія… Видатні люди з вашого краю багато зробили, щоб Україна – і українці, й українська наука – була в космосі», – зазначив Президент.

Також Глава держави привітав працівників музею з присвоєнням закладу статусу «Національний». Відповідний указ Глава держави підписав сьогодні.

«Влада змінюється, а реальні цінності залишаються. Тому я вирішив надати статус національного, щоб усе це збереглося, щоб держава дала підтримку вашому музею, вам всім, кожному», – зауважив він.

«Ми хочемо допомогти, щоб осучаснити ваш музей, популяризувати його», – додав Володимир Зеленський.

Крім того, Президент нагадав, що наступного року в межах Національної програми «Велике будівництво» в Україні розпочнеться оновлення музеїв, театрів та об’єктів історично-культурної спадщини.

«Для нас дуже важливо, щоб, крім доріг, мостів, щось залишалося для розвитку наших дітей і нас», – наголосив Глава держави.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: