КБ «Південне» взяло участь у Міжнародному фестивалі Korolev AVIA FEST

Новини

22 серпня 2020 року на території житомирського аеропорту відбувся Міжнародний фестиваль Korolev AVIA FEST, який цього року був присвячений 50-річчю Музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова Житомирської обласної ради.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook КБ «Південне».

Тисячі житомирян і гостей з усієї країни і з-за кордону приїхали на летовище, щоб стати свідками незабутнього авіаційного шоу. Окрім показових польотів на них чекали стрибки парашутистів, тематичні фотозони, фуд-корт, дитячі зони та виставка експонатів Музею космонавтики імені С.П. Корольова та Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова.

Один зі стендів експозиції Музею був присвячений розробкам Конструкторського бюро «Південне».

Судячи з фото, на стенді КБ були представлені макети ракет-носіїв «Зеніт-2», «Антарес», «Циклон-4М» та модель місячного лендер-хоппера. Нагадаємо, що це новітня розробка дніпровських ракетніків для наукових космічних місій, особливістю якого є те, що після приземлення на поверхню Місяця він здатен на три стрибки на відстань до 20 км, переносячи з собою наукове обладнання, а також виконувати у кожній точці приземлення наукові дослідження.

Модель лендер-хоппера у кінотеатрі “Жовтень”, 11 лютого 2020 р.

Зазначається також, що КБ «Південне» вже не один рік бере участь у спільних з Музеєм проектах щодо популяризації космічної діяльності України. І участь у цьому фестивалі – це ще один крок у поглибленні спільних зусиль у цій просвітницькій роботі.

***

Як ми нещодавно писали, Кабінет міністрів України затвердив проєкт постанови про отримання дозволу на ініціювання надання комунальному закладу «Музею космонавтики ім. C.П. Корольова» Житомирської обласної ради статусу національного. Це має відзначити здобутки музею і покращити його перспективи.

1 серпня Музею виповнилося 50 років.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: