Пішов з життя Борис Євгенович Патон

Головні теми

Вітчизняну та світову науку спіткала тяжка втрата, пішов з життя видатний вчений – Президент  Національної академії наук України Борис  Євгенович  Патон. Борис Євгенович очолював  академію наук протягом 58 років. За цей час була сформована потужна мережа  науково – дослідних інститутів, установ, лабораторій, експериментальних підприємств. Під його керівництвом створені наукові школи,  які виростили і виховали  сотні видатних вчених. Вони склали  потужну наукову еліту нашої держави, на рахунку якої  видатні наукові досягнення, відкриття та винаходи, які становлять вагомий внесок у  скарбницю світової науки.

В період незалежності нашої держави Борис Євгенович став ініціатором створення Національного космічного агентства України, а також очолив Раду з космічних досліджень НАНУ. За його підтримки та безпосередньої участі були розроблені унікальні, проривні технології  зварювання в космосі, під водою, живих тканин, зварювання вибухом та інші. В академії наук були підготовлені експерименти з космічної ботаніки, які здійснив на орбіті перший космонавт незалежної  України  Леонід  Каденюк під час місії ”STS -87” на шаттлі ”Коламбія”.

Всі науковці та працівники ракетно-космічної галузі країни глибоко сумують з приводу тяжкої втрати видатного вченого , чудової людини – Бориса Євгеновича Патона та висловлюють щирі співчуття його рідним і близьким .  Вічна пам’ять.

В. Усов  –  голова  ДКА України,

В. Жолобов  – льотчик-космонавт,

 Я. Пустовий – астронавт,

 Е. Кузнєцов – 1-й віце-президент АКТ України.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: