SpaceX побудує в Техасі спеціальний космодром для туристичних польотів

Новини

SpaceX має великі плани щодо розвитку свого об’єкта в Бока-Чіка (штат Техас), де вона наразі будує і випробовує пасажирський і вантажний космічний корабель нового покоління Starship. У новій вакансії повідомляється, що менеджер компанії з розвитку туризму базуватиметься в Браунсвіллі – найближчому до Бока-Чіка містечку.

Оголошення про найм направлено на пошук менеджера, який «контролював би розробку першого туристичного космодрому SpaceX від початку до кінця» з кінцевою метою перетворити Бока-Чіка в космодром XXI століття. Мова йде про нагляд за всім процесом проектування і будівництва до його завершення, а також про отримання всіх необхідних дозволів на роботу і схвалень регулюючих органів.

Нова вакансія передбачає, що SpaceX прагне надавати повноцінні послуги космічних польотів в дусі того, над чим працює Virgin Galactic на своєму космопорті Spaceport America, що будується в Нью-Мексико.

Virgin приділяє велику увагу якості обслуговування майбутніх туристів як з точки зору салону пасажирського космічного корабля, так і з боку зручностей, доступних на стартовому майданчику.

SpaceX готує власні транспортні кораблі для запусків приватних космонавтів на комерційній основі. Вже оголошено про плани щодо виведення на орбіту і назад платоспроможних клієнтів за допомогою Crew Dragon – зараз ці плани як ніколи близькі завдяки успішному завершенню польоту космонавтів NASA Боба Бенці (Bob Behnken) і Дага Херлі (Doug Hurley). Місія їх доставки до МКС і назад була останньою вимогою в процесі сертифікації корабля, і SpaceX хоче відправляти в космос туристів, починаючи з наступного року.

Джерело – finance.ua

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: