SpaceX отримала контракт: 316 мільйонів доларів від Пентагону

Економічні аспекти

Компанія SpaceX Ілона Маска отримала контракт на загальну суму в 316 мільйонів доларів від Пентагону. В рамках контракту SpaceX проведе низку запусків космічних апаратів для американських військових в період з 2022 по 2027 роки, передає 24tv.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

Згідно з опублікованим документом пуски будуть здійснюватися з космодромів на мисі Канаверал (штат Флорида) і Ванденберг (штат Каліфорнія).

Крім SpaceX, контракт на суму 337 ​​мільйонів ​​доларів отримав консорціум United Launch Alliance (ULA). Їх запуски також заплановані з 2022 по 2027 роки.

Всього SpaceX і ULA виконають близько 34 місій для Міністерства оборони і Національного розвідувального управління США. На частку SpaceX припадає 40% запусків, у ULA буде 60%.

United Launch Alliance планує виконувати запуски на двоступеневій ракеті-носії Vulcan Centaur. SpaceX для запуску військових супутників буде використовувати Falcon 9 і Falcon Heavy.

Також в конкурсі брали участь компанії Blue Origin і Northrop Grumman, але вони отримали відмову і висловили своє розчарування з цього приводу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: