Апарат місії Mars 2020 NASA зазнав технічних труднощів

Головні теми

Космічний корабель NASA місії Mars 2020, який прямує в бік Марса з новим ровером Perseverance, зіткнувся з певними технічними труднощами і тимчасово працював в «безпечному режимi», повідомило агентство, перпедає ROOT NATION.

«Дані показують, що космічний апарат увійшов в стан, який називається «безпечним режимом», ймовірно, це сталося тому, що частина космічного апарату охолола набагато більше, ніж очікувалося, поки апарат знаходився в тіні Землі», – йдеться в повідомленні NASA. Коли космічний корабель вийшов з тіні Землі, температура відразу ж нормалізувалася.

MARS Perseverance

Як зазначає космічне агентство, коли апарат переходить в безпечний режим, вiн відключає всі системи, крім основних, до тих пір, поки не отримає нові команди від центру управління польотами. «Прямо зараз фахівці місії Mars 2020 завершують повну оцінку стану космічного апарату і працюють над його поверненням в номінальну конфігурацію для польоту на Марс», – кажуть в NASA.

Також на кораблі місії була затримка у встановленні зв’язку з лабораторією реактивного руху в Пасадені і її центром управління польотами.

Апарат Mars 2020 надіслав свій перший сигнал наземним диспетчерам в 9:15 ранку (16:15 за Києвом), але тільки в 11:30 ранку (18:30 за Києвом) він встановив телеметрію.

Метт Уоллес, заступник керівника місії, сказав, що той факт, що космічний корабель увійшов в безпечний режим, не є чимось страшним і не повинен викликати сильне занепокоєння. «Команда працює з телеметрією, поки що все, що я бачив, виглядає добре, скоро ми дізнаємося більше», – прокоментував він.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: