Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості відвідав КБ «Південне»

Новини

30 липня ДП «КБ «Південне» з робочим візитом відвідав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Про це повідомляється н асторінці підприємства у Facebook.

Це перший офіційний візит Олега Уруського у статусі Віце-прем’єр-міністра на наше підприємство. Останній раз Олег Семенович відвідував КБ у 2015 році, будучи Головою Державного космічного агентства України. Але з того часу в КБ «Південне» відбулись відчутні зміни.

Під час візиту очільника новоствореного міністерства детально ознайомили з новітніми виробничими потужностями підприємства: цехом складання і випробувань космічних апаратів, ділянкою адитивного виготовлення складних деталей ракетно-космічної техніки, обчислювальним центром із суперкомп’ютером та багатофункціональним випробувальним центром.

Також Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості ознайомився з основними показниками роботи підприємства, перспективними напрацюваннями у сфері міжнародного співробітництва, з космічними та оборонними проектами, серед яких особливу увагу приділив новітнім технологіям КБ «Південне», супутникам і супутниковим платформам та військовим розробкам.

Наприкінці візиту Олег Уруський зазначив, що приємно вражений масштабними технологічними перетвореннями, які відбуваються у КБ «Південне», новими великими можливостями підприємства, а також підкреслив важливість модернізації виробничих потужностей, розвитку космічних технологій та імпортозаміщення.

Нагадаємо, що Олега Уруського було призначено на посаду Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості на засіданні Верховної Ради України 16 липня 2020 року. За призначення проголосували 250 народних депутатів.

Представляючи Олега Уруського, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що Україна потребує міністерства, яке буде опікуватися промисловістю, оборонно-промисловим комплексом, стратегічними галузями, при цьому очільник цього міністерства має бути у статусі віце-прем’єра, аби мати не лише закріплену відповідальність, а і відповідні повноваження та статус представництва.

22 липня 2020 року Кабінет Міністрів України Постановою № 624 утворив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: