Південному машинобудівному заводу виділили ₴342 млн для погашення боргів по зарплаті

Економічні аспекти

Верховна Рада України прийняла закон про фінансове оздоровлення «Південмашу», який останні роки перебував у кризовому стані. Додаткові надходження з державного бюджету спрямують на погашення заборгованості з виплати заробітної плати, також заводу відтермінували податкові виплати до 2025 року.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

«Нашим основним завданням на сьогодні є зберегти потенціал “Південмашу”. Потрібно пам’ятати, що для Дніпра – це тисячі робочих місць для унікальних спеціалістів, а для України – можливість брати участь в міжнародних космічних проєктах та розвиватися як космічна держава. Погашення боргів – перший необхідний крок до відновлення потужностей заводу», – говорить голова Державного космічного агентства Володимир Усов.

«Південмаш» на сьогодні вважається однією з головних баз українського ракетно-космічного комплексу з потужним виробничим потенціалом. З 2014 року обсяг фінансування заводу скоротили в чотири рази, що призвело до кризового стану виробництва та значного скорочення штату працівників. 9 липня завод «Південмаш», Державне космічне агентство та південнокорейський концерн Caris підписали меморандум про виробництво 5000 електробусів та 7800 зарядних станцій на загальну суму у ₴23 млрд.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: