Асоціація «Космос» підтримує рішення Першого Всеукраїнського з’їзду авіабудівників

Головні теми

27 червня 2020 року в Харкові відбувся Всеукраїнський з’їзд авіабудівників, організований Асоціацією підприємств авіапромисловості України «Укравіапром» — партнером Асоціації «Космос».

У з’їзді взяли участь представники провідних підприємств авіапромислової галузі: ДП «Антонов», АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», АТ «ФЕД», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство.

Авіабудівники обговорили ситуацію, що склалася на підприємствах галузі та перспективи збереження і розвитку авіаційної промисловості України.

У резолюції з’їзду запропонований ряд важливих ініціатив:

— створити профільне міністерство, яке буде формувати і реалізовувати державну промислову політику;

— ввести до складу уряду посаду віце-прем’єр-міністра, який буде відповідати за створення нових зразків техніки і державне замовлення для українських високотехнологічних підприємств;

— затвердити Концепцію і Програму розвитку авіаційної промисловості України;

— забезпечити фінансування заходів з підтримки авіабудування окремим рядком в держбюджеті;

— створити авіабудівний холдинг «Антонов» з урахуванням інтересів держави, трудових колективів і галузі;

— забезпечити розвиток державного-приватного партнерства в авіабудуванні, концесійних проектах, технопарках, технополісах, вільних економічних зонах.

Українська асоціація високотехнологічних підприємств і організацій «Космос», що об’єднує 46 учасників, повністю розділяє оцінку ситуації, що склалася в авіабудуванні як критичну і підтримує запропоновані ініціативи Першого Всеукраїнського з’їзду авіабудівників.

Проблеми, з якими зіткнулися авіабудівники, близькі і зрозумілі працівникам ракетно-космічної галузі та всім учасникам Асоціації «Космос». Їх гострота і актуальність вимагають рішучих спільних дій.

Ми готові до подальших кроків по просуванню запропонованих ініціатив, розробці проектів нормативно-правових та програмних документів; об’єднанню потенціалів для реалізації проектів в авіакосмічній сфері.

Правовою основою для об’єднання зусиль двох професійних асоціацій є Меморандум про співпрацю, підписаний напередодні з’їзду президентом Асоціації «Укравіапром» В.В. Поповим і головою ради Асоціації «Космос» О.В. Осадчим.

Авіатори і ракетники, застосовуючи різні принципи руху в просторі, завжди були поруч у подоланні висот П’ятого океану. Так повинно бути і далі!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: