Український двигун РД861К готовий до льотних випробувань!

Головні теми

Як повідомило сьогодні на своїй сторінці у Facebook Конструкторське бюро «Південне», 26 червня 2020 року на стенді №1 ДП «ВО ПМЗ» успішно завершився другий етап заключних доводочних випробувань однокамерного рідинного ракетного двигуна РД861К. Двигун розроблено КБ «Південне» та виготовленого на Південмаші.

Випробування (три серії по п’ять включень сумарною тривалістю 1601,6 секунд) завершили повний цикл наземного відпрацювання двигуна та остаточно підтвердили працездатність обраної конструкції, систем та вузлів двигуна в діапазоні заданих умов експлуатації, відповідність основних характеристик РД861К заданим Технічним завданням.

РД861К – це двигун верхнього ступеня ракети-носія з турбонасосною системою подачі компонентів палива, без допалювання генераторного газу та вдувом його в закритичну частину сопла. Двигун здатен забезпечувати багаторазовий запуск та керування вектором тяги по каналах «тангаж» та «рискання» в умовах космічного простору під час виведення корисного навантаження у цільову точку траєкторії.

Це були заключні та найважливіші наземні випробування, які підтвердили готовність двигуна РД861К до льотних випробувань у складі ступеня РН.

ХАРАКТЕРИСТИКИ РД861К
🔹 Компоненти палива: АТ + НДМГ
🔹 Тяга в порожнечі, кгс: 7916
🔹 Питомий імпульс тяги в порожнечі, с: 330
🔹 Число включень: 5
🔹 Час роботи двигуна, с: 481
🔹 Кут качання камери, кут. град: ± 5
🔹 Маса, кг: 207⠀

☑ Рідинний ракетний двигун РД861К входить до складу третього ступеня РН «Циклон-4» і призначений для створення тяги та маневрування. Двигун планується використовувати у якості маршового двигуна другого ступеня нової ракети-носія «Циклон-4М».

👉 23 серпня 2019 року на стенді №3 ДП «ВО ПМЗ» проведені вогневі випробування третього ступеня ракети-носія середнього класу «Циклон-4», спроектованого КБ «Південне» та виготовленого на Південмаші: https://bit.ly/2Bi1G4N


👉 30 серпня 2019 року відбувся другий цикл планових вогневих випробувань третього ступеня ракети-носія середнього класу «Циклон-4»: https://bit.ly/2VDt9ot

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: