КБ «Південне» та Південмаш підтримали голову ДКА Володимира Усова

Новини

Конструкторське бюро «Південне» і Південний машинобудівний завод виступили на підтримку голови Державного космічного агентства України Володимира Усова та звернулися з відкритими листами до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Лист КБ «Південне»:

Вельмишановний пане Президенте та пане Прем’єр-міністре!

Ми дуже занепокоєні ситуацією, яка виникла навколо новопризначеного голови Державного космічного агентства України. Після перемоги пана Усова на конкурсі та його вступу на посаду ми отримали надію, що космічна галузь України нарешті отримала сучасного керівника, який проведе всі нагальні реформи та зупине кризові явища, що роками накопичувалися в галузі.

Ми хочемо заявити, що підтримаємо пана Усова та його наміри щодо створення передумов для подальшого розвитку космічної діяльності в державі. За цей нетривалий час ми встановили конструктивний діалог та почали вирішувати нагальні проблеми галузі – в першу чергу, це стосується підготовки Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України, якої немає вже три роки. Хочемо наголосити, що без зазначеної програми подальший розвиток космічної індустрії не є можливим.

Новий Голова ДКАУ почав займатися практичними питаннями, якими багато хто до нього не хотів та не збирався займатися взагалі. Це стосується комплексу питань, які потребують вирішення за проектом «Циклон-4», надання реальної підтримки ДП «КБ «Південне» у вирішенні питання встановлення плідної взаємодії з європейськими партнерами в космічній сфері, сприяння розвитку діалогу з канадською стороною щодо продовження реалізації українсько-канадського проекту «Циклон-4М», конкретних заходів щодо визначення шляхів вирішення найбільшого проблемного питання виведення із глибокого кризового стану виробничого підприємства ДП «ВО ПМЗ» та багато іншого.

Ми просимо пана Президента та пана Прем’єр-міністра прислухатись до позиції ДП «КБ «Південне», підтримати пана Усова та дати достатньо часу для того, щоб новий Голова ДКАУ зміг продемонструвати реальні результати своєї діяльності та звітувати про власні досягнення чи помилки, на основі яких вже можна буде робити висновки та приймати відповідні рішення. Прагнемо, щоб Україна залишилась космічною державою і не втратила свій унікальний науковий та виробничий потенціал, який робить її відомою у всьому світі.

Лист Південмашу:

Шановні пане Президенте та пане Прем’єр-міністре!

З занепокоєнням спостерігаємо за атакою на новопризначеного голову Державного космічного агентства України Володимира Усова. Звертаємо вашу увагу на те, що з вступом пана Усова на посаду ПІВДЕНМАШ отримав шанс на реформи та відродження.

Хочемо задекларувати свою підтримку пану Усову та його команді. Ми також підтримуємо його концепцію реформування космічної галузі України. За перші п’ять місяців роботи нової команди Державного космічного агентства нарешті почали вирішуватись болючі питання ПІВДЕНМАШу – такі як виплата боргів по заробітній платі, корпоратизація, залучення інвестицій та підготовка Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України. Останньої немає вже три роки, що робить розвиток галузі неможливим.

Ми просимо пана Президента та пана Прем’єр-міністра прислухатись до нас, як до професіоналів індустрії, та підтримати пана Усова на посаді голови Державного космічного агентства – це дасть галузі шанс на відновлення. Прагнемо, щоб Україна не втратила статус космічної держави та свій виробничий потенціал.

Нагадаємо, що група народних депутатів України розпочала збір підписів під зверненням до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашка за звільнення Усова.  Інформацію про це 20 червня виклав на своїй сторінці у Facebook адвокат і громадський діяч Масі Найєм.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: