Virgin Galactic підписала угоду з NASA про доставку на МКС комерційних пасажирів

Головні теми

Аерокосмічна компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic, оголосила в понеділок про підписання угоди з Космічним центром NASA імені Джонсона про розробку програми приватних польотів на Міжнародну космічну станцію (МКС) одночасно забезпечуючи розвиток стійкої економіки на низькій навколоземній орбіті. Про це повідомляє прес-служба Virgin Galactic.

Відповідно до угоди, Virgin Galactic розробить нову приватну програму підготовки орбітальних астронавтів. Ця програма буде включати в себе виявлення кандидатів, зацікавлених в придбанні приватних польотів астронавтів на МКС, закупівлі транспортних засобів на МКС, ресурсів на орбіті і наземних ресурсів.

Пуски будуть здійснюватися з приватного космодрому в Нью-Мексико. На думку генерального директора Virgin Galactic, Джорджа Уайтсайдс, програма приватних польотів до МКС допоможе створити новий ринок для космічної економіки.

NASA відзначає великий попит на використання МКС для наукових і технологічних досліджень і розробок, комерційної діяльності та міжнародного співробітництва. В рамках нового партнерства NASA використовуватиме комерційний досвід і галузеві знання Virgin Galactic.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: