КБ «Південне» підтвердило статус наукової установи

Новини

ДП «КБ «Південне» пройшло державну атестацію наукової установи України.

Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

Починаючи з минулого року, оцінювання відбувається за новими правилами – його проводять незалежні експерти на основі єдиних, прозорих критеріїв, з урахуванням специфіки кожного закладу.

В основі оцінювання – чіткі кількісні критерії, єдині для всіх. Зокрема, ефективність використання коштів, кадровий потенціал, дослідницька база, публікаційна активність, рівень міжнародної співпраці тощо. Водночас враховувалися напрями роботи установ – медичні, військові, природничі, суспільні та інші.

КБ «Південне» з оцінкою 2.16/3.71 увійшло до класифікаційної групи №2 – «Стабільні наукові установи, що можуть бути провідними за певними напрямами наукових досліджень» та атестовано на 3 роки.

Нагадаємо, що для забезпечення сучасного рівня розробок ракетно-космічної техніки КБ «Південне» розвиває системну наукову діяльність, залучаючи до цього весь наявний науково-технічний потенціал України та розширюючи міжнародні наукові зв’язки.

У рамках Генеральної угоди про науково-технічне співробітництво в галузі створення ракетно-космічної техніки з НАН України, вишами МОН України та вищими військовими навчальними закладами та науково-дослідними організаціями ЗСУ розгорнуто цілий комплекс спільних досліджень актуальних задач ракетно-космічної галузі.

Також КБ «Південне» піклується про підготовку дипломованих наукових кадрів. На підприємстві діє аспірантура за спеціальністю «Авіаційна та ракетно-космічна техніка». Розроблено та впроваджено систему підтримки наукової роботи та інноваційної діяльності працівників підприємства.

Додамо, що серед підприємств космічної галузі цю атестацію також пройшли Інститут космічних досліджень Національної академії наук України та Державного космічного агентства України (оцінка 3.64/3.71, група 2) та Львівський центр Інституту космічних досліджень Національної академії наук України та Державного космічного агентства України (оцінка 3.64/3.71, група 2 ).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: