Агенція регіонального розвитку Київської області та Дніпровський космічний кластер об’єднують зусилля

Новини

19 червня 2020 року Агенція регіонального розвитку Київської області в особі її Директора Дмитро Крепак та Громадська cпілка “Дніпровський космічний кластер” в особі її Голови Правління Євген Рокитський, підписали меморандум про співпрацю, який сприятиме створенню умов для довгострокового співробітництва двох організацій включаючи участь у спільних проєктах та програмах.

Про це повідомляється на сторінці Dnipro Space Cluster у Facebook.

На сьогодні, Київщина – один із трьох авіакосмічних центрів України із беззаперечним потенціалом стати лідером галузі. Важливою умовою досягнення цього є об’єднання зусиль усіх учасників галузі включаючи державні органи, промисловість, бізнес, наукові інститути та вищі навчальні заклади. Консолідація їх зусиль забезпечить створення в Київській області авіакосмічної продукції, тренувальних центрів та інноваційних розробок. Результатом буде створення нових висококваліфікованих робочих місць, залучення міжнародних партнерів та інвестицій.

В першу чергу зусилля партнерів будуть спрямовані на
– Підтримку створення сучасної інноваційної технологічної платформи в аерокосмічній галузі на Київщині та сприяння її міжнародному партнерству;
– Представленні здобутків підприємств та організацій аерокосмічної галузі Київщини на міжнародних виставках, форумах та інших профільних заходах;
– Наданню сприяння міжнародним компаніям в розміщенні замовлень із та можливій локалізації виробництва на підприємствах аерокосмічного сектору Київщини, включення їх в міжнародні ланцюжки створення доданої вартості.

В планах партнерів – залучення до співробітництва низки всеукраїнських організацій, концернів та вищих учбових закладів, а також налагодження «побратимства» із аерокосмічними регіонами іншим держав.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: