Резолюція відкритих зборів трудового колективу ДП «АНТОНОВ»

Новини

9 червня 2020 року на ДП «АНТОНОВ» відбулися відкриті збори трудового колективу, пов’язані з загостренням ситуації щодо неправомірних дій керуючої структури – ДК «Укроборонпром», спрямованих на припинення діяльності підприємства.

В результаті розгляду нагальних питань на зборах одностайно було прийнято рішення щодо направлення наступного звернення керівникам держави та владним структурам.

Президентові України

В.О. Зеленському

Голові Верховної Ради України

Д.О. Разумкову

Прем’єр-міністру України

Д.А. Шмигалю

Секретарю Ради національної безпеки та оборони України

О.М. Данілову

Резолюція загальних зборів трудового колективу ДП «АНТОНОВ» від 09.06.2020р.

З того часу, як згідно з рішенням Уряду України ДП „АНТОНОВ” увійшло до складу Концерну „Укроборонпром”, підприємство знаходиться під постійним тиском та відчуває масштабне втручання в свою господарчу діяльність. Тільки завдячуючи сумлінню та єдності колективу, нам вдається продовжувати працювати та виконувати взяті на себе зобов‘язання як за міжнародними, так і у внутрішніми домовленостями.

За п‘ять років роботи у складі Концерну „АНТОНОВ” не отримав від управляючої структури ніякої підтримки. Натомість кожен крок підлягав перевірці та контролю, що призводило до гальмування виробничого процесу та зниження ефективності роботи підприємства. Сьогодні ситуація загострюється. Під час діючого карантину ми змушені проводити зібрання колективу, аби привернути увагу можновладців до неправомочних дій, що ставлять під загрозу подальше існування ДП „АНТОНОВ” і авіапрому України в цілому.

Маємо констатувати, що ДК „Укроборонпром” вдається до заходів, спрямованих на припинення діяльності підприємства.

Серед таких методів – намагання швидко корпоратизувати підприємство без урахування існуючих ризиків. Для формального обґрунтування таких дій є безкінечні перевірки, які є безпідставними, адже „АНТОНОВ” постійно надає Концерну детальні звіти про свою діяльність. Остання така перевірка здійснювалася комісією з непрофільних фахівців з численними порушеннями Порядку службових перевірок та заходів контролю у сфері управління ДК „Укроборонпром”, затвердженого наказом ДК „Укроборонпром” від 30.04.2020 №179, не зважаючи на неодноразові звернення ДП „АНТОНОВ” до керівництва Концерну, які пояснювали неможливість обробки численних запитів комісії у встановлені терміни через дотримання норм карантину.

Ми неодноразово зверталися до державних органів та застерігали їх від деструктурних дій на догоду західним інвесторам. Прикладів такої трансформації тільки в Києві – безліч: заводи «Червоний екскаватор», верстатобудівний, «Електронмаш», «Більшовик» та багато інших. Вже не існують, а на території багатьох ліквідованих терміново проводиться комерційна забудова. Площі «АНТОНОВА» не дають спокою новоявленим реформаторам.

Результати роботи зазначеної комісії є недостовірними, а в більшості питань – відверто маніпулятивними, та не відображають реальних результатів господарської діяльності Підприємства. Ще один важливий факт – свідоме гальмування процесу затвердження фінплану підприємства через намагання отримати 15% від прибутку від його діяльності за 2018 рік. І це в той час, коли ДП „АНТОНОВ” власним коштом проводить програму імпортозаміщення, не маючи фінансової підтримки з боку держави, не маючи жодного держзамовлення, але виконуючи за власний рахунок обов’язки з побудови літака Ан-178 за контрактом, укладеним між компанією „Спецтехноекспорт” та МВС Перу.

Шановні керівники держави, ми з Вами не можемо допустити розвалу авіабудівної галузі в Україні!

Щоб довершити свою чорну справу керівництво концерну «Укроборонпром» запропонувало Донцю О.Д. звільнитися за власним бажанням. Вони зважилися на цей віроломний крок в умовах монолітної єдності президента ДП «АНТОНОВ» О.Д. Донця та трудового колективу підприємства.

О.Д. Донець на цю посаду був затверджений за проханням та наполяганням трудового колективу ДП «АНТОНОВ». Олександр Дмитрович – ветеран ДП «АНТОНОВ», фахівець авіабудівної галузі з великим стажем на керівних посадах на підприємстві, користується авторитетом, довірою та підтримкою колективу ДП «АНТОНОВ».

Ми просимо Вас дослухатися до прохань та вимог колективу та ініціювати кілька конструктивних кроків заради спасіння авіабудівної галузі України від тотального розвалу.

Знаючи Вашу державницьку та державотворчу позицію ми вимагаємо:

1. Залишити керівником підприємства на посаді президента ДП «АНТОНОВ» Донця О.Д., який користується довірою та підтримкою колективу та забезпечує ефективну економічну, науково-технічну та соціальну діяльність підприємства.

2. Невідкладно вивести ДП «АНТОНОВ» з-під управління ДК «Укроборонпром» та скасувати дію Постанови КМУ від 31.03.2015 р. № 269 про включення ДП «АНТОНОВ» до складу концерну.

3. Прийняти та на державному рівні затвердити програму розвитку авіабудівної галузі до 2030 року, яку неодноразово пропонував ДП «АНТОНОВ» разом науковими установами та провідними підприємствами авіабудування.

4. Довести до завершення запропоновану Вами пропозицію про створення посади віце-прем’єра та міністерства, яке буде координувати роботу аерокосмічної галузі та оборонно-промислового комплексу в Україні.

Колектив ДП «АНТОНОВ» працює, як і раніше, стабільно злагоджено на користь України. Ми вас не підведемо!

Прийнято на загальних зборах трудового колективу ДП «АНТОНОВ»

9 червня 2020 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: