4 компанії аерокосмічної галузі, в які вигідно вкластись

Новини

Через пандемію коронавірусу бізнесу довелося трохи затягнути пояс. Коли сфера онлайн-продажів, доставлення продуктів і готової їжі знаходяться на піку популярності, низка авіаперевізників переживають кризу. Однак це не стосується аерокосмічної галузі.

Усі з нетерпінням спостерігають за підготовкою NASA і SpaceX до першого польоту на космічному кораблі Crew Dragon приватної компанії. Акції Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона теж доволі непогано тримають на біржі. Інвестиції в космічну галузь є справді перспективними. Більше про компанії космічної галузі, акції яких торгуються на біржі, для Інвестицій24 розповів Денис Білий, аналітик компанії “Фрідом Фінанс Україна”.

Virgin Galactic

28 жовтня 2019 року на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) почалася торгівля акціями космічної компанії британського підприємця Річарда Бренсона – Virgin Galactic. У результаті вона стала першою публічною комерційної космічної компанією.

Засновник компанії Річард Бренсон / Фото Flickr

Під час коронавірусу підприємство втратило близько 77% вартості своїх акцій, проте швидко почало відновлення. Зокрема, у період з 20 березня по 20 травня цінні папери подорожчали на 55%. За аналогічний період індекс S&P 500 зріс усього на 29%.

Штовхають акції вгору далекосяжні плани компанії, яка до кінця 2020 року планує здійснити перший у світі туристичний суборбітальний політ.

Показники діяльності Virgin Galactic

P/SP/BEarnings Yield, %Enterprise value, Bil USD
1447,228,41-7,13,05

Airbus Group

Компанія, яка впала в ціні на 65% під час кризи, і ще не почала “ралі” вгору. Зараз ціни знаходяться в діапазоні 50-62 доларів. Однак аналітики Reuters за консенсус-прогнозом сходяться на цільовій ціні в 79-81 долара, що на 38% вище поточної ціни.

Тригером виживання компанії під час кризи стане саме державна підтримка. Наприклад, Airfrance зобов’язана купувати літаки тільки у Airbus.

Показники діяльності Airbus

P/SP/BEarnings Yield, %Enterprise value, Bil USD
0.713.71-3.9258.5 

General Dynamics

Значну роль у бізнесі компанії відіграє розроблення й виробництво найпотужніших інформаційних систем, що застосовуються для управління збройними силами США. З-поміж них такі:

  • система управління міжконтинентальними ракетами (МХ);
  • системи телекомунікаційного спостереження та оброблення даних супутникової розвідки (SAPS);
  • модульні комплекси трансляції, розпізнавання і обробки сигналів (MASP);
  • мультиресурсні системи інформаційного забезпечення (GDMX) й ін.
F-16 Національної гвардії США від General Dynamics / Фото Wikimedia Commons

Окрім цього, General Dynamics упродовж тривалого часу працювала спільно з NASA над створенням, експлуатацією та вдосконаленням автоматизованої системи пуску, контролю і орбітальної корекції космічних супутників (TDRSS).

Сьогодні акції компанії котируються за ціною 150 доларів. Очікування аналітиків сходяться на ціні в майбутньому в 167-168 доларів, за даними Reuters. Такий приріст ціни забезпечить інвесторам дохідність у 12%.

Показники діяльності General Dynamics

P/SP/BEarnings Yield, %Enterprise value, Bil USD
1.113.237.9856.68 

Thales Group

Це міжнародна промислова група, що виробляє інформаційні системи для авіакосмічного, військового і морського застосування. Вона займає третє місце у світі з виробництва бортових РЛС (радіолокаційна станція) і систем радіоелектронної боротьби (РЕБ). Орім цього, компанія виготовляє значну частину компонентів БРЕО (бортове радіоелектронне обладнання) для військової авіації. Через фірму Elettronica (у якій Thales має 33% акцій) здійснюється постачання електроніки для винищувача Eurofighter і вертольота NH90.

Компанія була заснована у 1892 році. Головний офіс знаходиться в місті Нейї-сюр-Сен під Парижем. Компанія має офіси в понад 50 країнах, а штат співробітників налічує близько 68 тисяч осіб.

Ціна акцій компанії знаходиться на рівні 70 євро, із прогнозом зростання вартості до 87-88 євро, за даними аналітиків Reuters. Такий приріст забезпечить прибутковість інвесторам на рівні 25%.

Показники діяльності Thales Group

P/SP/BEarnings Yield, %Enterprise value, Bil USD
0.822.767.4420.32 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: