Сьогодні SpaceX уперше відправить астронавтів на МКС

Головні теми

Компанія SpaceX у середу, 27 травня, планує запустити з території США перший за 10 років корабель Crew Dragon V2 з астронавтами на борту до Міжнародної космічної станції.

Про деталі запуску уночі написав один з учасників проєкту, фахівець у галузі аеронавтики і досліджень космічного простору, український журналіст і письменник Андрій Васильєв (друкується під псевдонімом Дорж Бату) на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Укрінформ.

«Завтра буде важливий день. Кожен з нас чітко знає свою роль. Є план «В», план «С» і навіть плани «D» і «Е». Команда тренована і готова. Отже, завтра. 27 травня, о 4:33 РМ EDT (23:33 за Києвом), капсула Crew Dragon від SpaceX стартує до Міжнародної космічної станції (ISS) з майданчика PAD39A на мисі Канаверал, що у Флориді», – йдеться у дописі.

За словами Васильєва, астронавти Боб Бенкен і Даґ Герлі стануть першими астронавтами, котрі полетять з американської землі, на американському космічному кораблі, починаючи з 2011 року, коли була закрита пілотована програма «Космічний човник». Українець також оцінив ризик для екіпажу космічного корабля. «Ризик, звісно, є. Ймовірність небезпеки для життя екіпажу – LOC, складає 1 до 276. (У програмі Space Shuttle вона складала 1 до 68). Ризик для місії складає 1 до 60», – написав він, додавши, що під час місії будуть випробовувані і ручний, і автоматичний режими польоту і зміни траєкторій. «Не пропустіть шоу», – закликав Васильєв

Фото: Elon Musk@elonmusk, 27.05.2020

Президент США Дональд Трамп планує бути присутнім під час запуску корабля Crew Dragon з двома астронавтами на борту з космодрому у Флориді.

Читайте також: Crew Dragon Demo-2. Все про пілотований запуск SpaceX

Компанія SpaceX розробила корабель Crew Dragon в рамках контракту з американським аерокосмічним агентством NASA. Мета майбутньої місії Crew Dragon — повернути орбітальні запуски в США, які припинилися після завершення програми використання багаторазових кораблів Space Shuttle. Відтоді NASA було змушене платити Росії за відправлення людей до космосу на російських космічних кораблях «Союз».

Фото: NASA

Перший запуск Crew Dragon був проведений в березні 2019 року, тоді корабель успішно досяг МКС у безпілотному режимі і повернувся на Землю. У кінці 2019 року глава SpaceX Ілон Маск повідомив, що у 2020 році відбудеться перший пілотований політ космічного корабля Crew Dragon на МКС. Зазначалося, що корабель повністю технічно готовий до польоту. А вже в середині травня поточного року Crew Dragon доправили до космічного центру імені Кеннеді у Флориді, США.

Видання Forbes USA повідомляло, що упродовж декількох тижнів обидва астронавти перебували на карантині і дотримувалися суворих правил соціальної дистанції, щоб не допустити потрапляння коронавірусу на МКС.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: