КБ «Південне» та ХАІ розвивають дуальну форму освіти

Новини

Конструкторське бюро «Південне» та Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського «ХАІ» продовжують сприяти подальшому розвитку дуальної форми підготовки кваліфікованих кадрів для аерокосмічної галузі України.

Про це повідомляється на сторінці КБ «Південне» у Facebook.

Вже минуло більше двох місяців, як навчання в усіх українських вишах було переведено на дистанційну форму, але карантин не завада не тільки на шляху до здобуття якісних знань, але й для підтвердження їх рівня.

22 травня 2020 року відбувся перший онлайн захист диплому студента 6-го курсу ХАІ, дуальна форма навчання якого передбачала поєднання навчання на Кафедрі конструкцій і проектування ракетної техніки з навчанням на робочому місці у КБ «Південне».

Захист магістерської роботи проходив публічно у формі відеоконференції через популярний сервіс Zoom. В іншому він нічим не відрізнявся від звичного: на відеоконференції був присутній голова Державної екзаменаційної комісії, а також чотири її члени – два від ХАІ та два від КБ «Південне».

Комісія заслухала доповідь здобувача та прийшла до висновку, що робота виконана на високому науковому рівні, а студент продемонстрував високий рівень теоретичної та практичної підготовки.

☑ Нагадаємо, що 10 липня 2018 року Генеральним директором ДП «КБ «Південне», академіком НАН України Олександром Дегтяревим та ректором ХАІ Миколою Нечипоруком було підписано угоду про науково-технічне та науково-освітнє співробітництво, якою передбачається:

– розширити сферу навчання студентів в цілому і за дуальною формою освіти;

– організувати рекламу та спільну роботу з набору студентів на перший курс та за скороченим терміном навчання;

– організувати навчальний процес відповідно до вимог ДП КБ «Південне»;

– розширити матеріально-технічну навчальну базу в ХАІ;

– створити на факультеті ракетно-космічної техніки профільну навчальну лабораторію ДП КБ «Південне»;

– організувати лекції передових наукових працівників ДП КБ «Південне» в ХАІ для студентів і викладачів;

– налагодити постійний обмін інноваційними досягненнями в галузі науки і навчанні працівниками ДП КБ «Південне» та професорами і докторами наук ХАІ;

– розширити діяльність зі збільшення господарсько-договірної діяльності;

– провести спільні учбово-технічні заходи ДП КБ «Південне» та ХАІ;

– використовувати наукові розробки та досягнення інноваційної діяльності ДП КБ «Південне» вченими ХАІ для практичного застосування;

– проводити спільну діяльність з організації ремонту, обслуговування та експлуатації дозвукової труби Т6;

– організувати сертифікаційні роботи по трубі Т6.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: