У небі над Сибіром спалахнув метеор

Це цікаво

В ніч з 18 на 19 травня жителі Красноярського краю, а також республика Хакасія і Тува в Росії помітили яскраво-зелений спалах у небі. Метеор потрапив у поле зору декількох камер зовнішнього спостереження, а також реєстраторів, повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на “Популярна механіка”.

Вчені вважають, що небесне тіло повністю згоріло в атмосфері Землі. На території регіонів, в небі над якими помітили метеор, слідів його падіння поки не знайдено. Судячи з інтенсивності і швидкості горіння, діаметр об’єкта становив не більше 10 сантиметрів, тому шансів на те, щоб досягти землі у нього не було.

Колір спалаху вказує на те, що небесне тіло складалося в основному з порід, що містять магній і залізо.

Поки невідомо, чи є даний об’єкт частиною метеорного потоку. Зараз активні Арієтиди, проте зазвичай серед них немає таких помітних метеорів, і спостерігаються вони пізніше. Сила вибуху в небі була настільки велика, що деякі очевидці почули його звук незважаючи на велику відстань. Ряд свідків заявляють, ніби метеорит упав на землю з гучним звуком через кілька миттєвостей після спалаху, однак, швидше за все, до них долинув звук вибуху.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: