Майк Пенс озвучив амбітні плани по пануванню Америки в космосі

Новини

Наступний тиждень увійде в історію американської астронавтики – вперше за останні 10 років ракета американського виробництва буде запущена з американського космодрому, щоб доставити на орбіту Землі астронавтів. Про це на засіданні Національної космічної ради у вівторок заявив віце-президент Майк Пенс, повідомляє INTVua.


У засіданні ради, котре відбулося в штаб-квартирі Національного управління з аеронавтики і космічного простору (НАСА), також взяли участь глава НАСА Джим Брайденстайн, члени кабінету Білого дому, а також керівництво Пентагону, в тому числі, генерал Джон Хайт, заступник голови Об’єднаного комітету начальників штабів.

«Один тиждень і один день відокремлюють нас від того моменту, коли Америка поверне американських астронавтів на американських ракетах з американської землі в космос. Це надзвичайно захоплюючий час в історії цієї програми », – заявив Пенс, висловивши від імені адміністрації Дональда Трампа вдячність усій команді НАСА і захоплення команді астронавтів, які« на наступному тижні повернуть Америці лідерство в космосі ».

«Я хотів би просто подякувати вам усім. Це разюче, але за короткий час … Америка знову повертає собі лідерство в космосі. Завдяки становленню  Космічних військ ми забезпечили безпеку нашій країні. Повернення американських астронавтів на американській ракеті … підтверджує наше прагнення лідирувати на безкрайніх просторах космосу точно так же, як Америка лідирує у вільному світі », – підкреслив віце-президент.


Джим Брайденстайн підтвердив, що США повертаються на Місяць. «Ми дотримуємося президентської директиві про космічну політику №1. Як ви оголосили трохи більше року тому, ми збираємося послати … людей на Південний полюс Місяця не пізніше 2024 року », – сказав Брайденстайн, зауваживши, що до складу місії також увійде перша жінка-астронавт, яка висадиться на Місяці.

За словами Брайденстайна, НАСА завершила основний етап розробки надважкої ракети-носія SLS (Space Launch System – Система космічних запусків), яка буде використана для пілотованих космічних експедицій на Місяць. Зараз збірка корабля йде в Космічному центрі Стенніса в Міссісіпі, і його перші попередні випробування відбудуться вже цього літа і восени.

SLS буде використана для запуску пілотованого корабля «Оріон», який пролетить по орбіті навколо Місяця вперше за довгий час з моменту реалізації космічної програми “Аполлон”.
У реалізації програми також беруть участь партнери США з освоєння космосу – космічні агентства Японії, Європейського Співтовариства та Канади.
27 травня пілотований корабель Crew Dragon буде запущений за допомогою ракети «Фалькон-9» з космодрому космічного центру Кеннеді, доставивши до МКС американських астронавтів Боба Бенці і Дага Херлі.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: