«Голос» магнітного поля Землі (відео)

Це цікаво

Запущений у 2018 році космічний зонд BepiColombo записав свідчення магнітного поля Землі, який перевели в доступні для людського слуху звуки. Апарат призначений для дослідження Меркурія, найближчої до Сонця планети, недавно зробив гравітаційний маневр пролітаючи повз Землю. В середині жовтня 2020 зонд пролетить повз Венеру, а вже в жовтні 2021 наблизиться до Меркурія.

Космічний апарат має вивчити хімічну і фізичну будову планети, її геологічну структуру і багато інших показників, повідомляє New Atlas.

Коли апарат пролітав повз Землю, дослідникам вдалося налаштувати обладнання таким чином, щоб воно зафіксувало коливання магнітного поля нашої планети. Після цього вони були переведені і стиснуті в п’ять доступних людському вуху аудиодоріжок.

Перша звукова доріжка отримана завдяки акселерометру в момент, коли BepiColombo наближався до Землі на відстань 256,39-129,488 кілометра. Інша – коли корабель проходив на висоті 12 689 км. Третя – в момент знаходження зонда в тіні планети. Четверта доріжка заснована на роботі магнитометра, що проходить повз магнітне поле планети. П’ята – на тих же показниках разом зі звуками реактивного двигуна корабля, які допомагають йому зберігати орієнтацію.

Більше звукових доріжок можна послухати на сайті ESA.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: