Астронавти поекспериментували з “зеленим слизом” каналу Nickelodeon у космосі

Це цікаво

Дитячий канал Nickelodeon відправив на Міжнародну космічну станцію свою знаменитий “зелений слиз” – слайм зеленого кольору. А астронавти, які в цей момент знаходилися на станції, провели експерименти з ним, зрозуміло, в наукових цілях, повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на CNN.

Слайм – це іграшка, яка складається з в’язкого, схожого на желе, матеріалу, що володіє властивостями неньютонівської рідини. Основним завданням експерименту на МКС було подивитися на те, як слайм буде поводити себе в умовах мікрогравітації.

Nickelodeon відправив близько двох літрів “зеленого слизу” на МКС влітку минулого року. Експерименти з ним проводили астронавти NASA Крістіна Кох та Ендрю Морган, а також астронавт ESA Лука Пармітано. Спостереження за слаймом допоможе вченим краще зрозуміти поведінку рідин в невагомості, що стане у нагоді при підготовці до тривалих космічних польотів.

Астронавти провели різні експерименти зі слаймом. Наприклад, вони випустили бульбашку води і слайма в повітря і спробували їх обертати. Бульбашка води оберталася, не припиняючи, в той час як слайм витягався, а тільки потім починав обертання. Астронавти також спробували розрізати бульбашку слайма за допомогою зубної нитки, але у них це не вийшло.

9 квітня на МКС прибув новий екіпаж. На борту пілотованого космічного корабля космонавти знаходилися космонавти “Роскосмосу” Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, а також астронавт NASA Крістофер Кессіді.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: