Солона вода на Марсі непридатна для життя – вчені

Це цікаво

Вчені заявили про те, що солона вода, яку можна зустріти на Марсі, не підходить для підтримки життя земних мікроорганізмів через свої властивості і температуру. До таких висновків дослідники прийшли, створивши термодинамічну і кліматичну моделі, де і на який час можуть утворюватися “розсоли” на Червоній планеті, повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на “Популярна механіка”.

Рідка вода не може довго зберігатися на Марсі через те, що атмосфера планети дуже тонка. Разом з тим, відомо, що присутність солей може створювати “розсоли”, які стабільно зберігатися протягом тривалого часу.

У ході нового дослідження вчені з’ясували, що солона вода на Марсі може залишатися рідкою протягом шести годин поспіль на 40% поверхні планети, в основному в середніх і високих північних широтах. Разом з тим, подібні “розсоли” дуже холодні, їхня температура -48 градусів Цельсія, що на 25 градусів нижче відомого порога для життя на Землі.

Раніше японські хіміки виявили органічні сполуки, що містять азот, у стародавньому метеориті, який відколовся від Марса 4 млрд років тому і впав на Землю. Відкриття дає підставу вважати, що в цей час планета могла нагадувати Землю і на ній існували живі організми — азот є невід’ємною складовою відомих на сьогодні життєвих процесів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: