SpaceX успішно провела вогневі випробування прототипу Starship

Новини

Компанія SpaceX успішно провела вогневі випробування прототипу космічного корабля Starship SN 4. Як повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на N+1, тест перенесли приблизно на добу без пояснення причин.

Спочатку прожиг двигуна був призначений на 5 травня. Разом з тим, він не відбувся, а на трансляції було видно лише півсекундний сполох полум’я. Офіційно компанія перенесення випробувань ніяк не прокоментувала. Думки коментаторів розділилися: одні припустили, що це був тест газогенератора (невеликої камери згоряння двигунів замкнутого циклу), інші – що випробування перервали через підозрілих показань приладів.

Нарешті, вранці шостого травня вогневі випробування відбулися. Один встановлений двигун Raptor пропрацював кілька секунд, після чого штатно відключився.

У подальшому компанія має намір запустити прототип в короткий підскік на 150 метрів.

У кінці квітня SpaceX вдалося провести перші успішні комплексні випробування тиском для проєкту Starship. Попередній зразок SN3 зруйнувався під час тестів на початку квітня. Ще одні випробування завершилися невдачею 29 лютого. Прототип Starship розірвало в нижній частині, його уламки підкинуло на 10-15 метрів вгору.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: