«Тайфун-1» протестували на максимальну дальність

Головні теми

29 квітня 2020 року, під технічним керівництвом КБ «Південне», було проведено 2 успішні випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122 мм «Тайфун-1» до РСЗВ «Град», розроблених ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

Телеметрична інформація з борту реактивних снарядів під час їх польоту в режимі реального часу транслювалась на наземний мобільний вимірювальний пункт, який створено ДП «КБ «Південне».

До робіт над створенням реактивного снаряду «Тайфун-1» також залучено Павлоградський механічний завод ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інші.

Це був вже другий етап випробувань. Перший проведено в листопаді 2019 року – тоді було підтверджено дію снарядів на мінімальну дальність. Випробування теж були успішними.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, стрільби проходили на Державному випробувальному полігоні в Одеській області. «Тайфун-1» перевіряли на максимальну дальність польоту.

Як повідомляє Український мілітарний портал, максимальна дальність «Тайфун-1» складає 40 км.

Про розробку нових далекобійних реактивних снарядів стало відомо в ході міжнародної виставки «Зброя та безпека 2018», тоді під час відвідин заходу Секретарем Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов озвучив першу інформацію щодо цієї розробки.

Також у КБ «Південне» розказали, що окрім випробування «Тайфун-1» проводяться роботи зі створення на його базі керованого снаряду «Тайфун-1М», а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню «Тайфун-2» і «Тайфун-4».

«Тайфун-2» – це снаряд для реактивної системи залпового вогню калібром 220 мм з максимальною дальністю у 65 км.

«Тайфун-4» є принципово новою розробкою, калібр снаряду складає 400 мм, а максимальна дальність – до 280 км.

Виставка новітнього озброєння КБ «Південне» у Верховній Раді, грудень 2019 р.

Як ми писали, через коронавірус у КБ «Південне» з 1 квітня було введено режим простою. Але, як бачимо, завдання щодо забезпечення обороноздатності нашої країни залишаються пріоритетними та не припиняються ні на мить.

Слава Україні!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: