Китай починає підкорення міжзоряного простору

Новини

Космічне управління Піднебесної готується почати міжзоряні подорожі вже з червня 2020 року, про це повідомляє Space News.

За їх словами, китайські вчені вже “накидали” великий список цілей для експедицій, куди включені планети Марс, Юпітер, Уран, Нептун і навіть в міжзоряний простір.

Вже доставлені космічні апарати, протестовані ракетні двигуни
Наразі було оприлюднено небагато деталей місії “Тяньвен-1”. Очікується, що космічний апарат Tianwen-1 матиме масу близько 5 тонн.

Старт очікується з космодрому Wenchang у період: кінець липня – початок серпня.

Комплексні тести програмного та апаратного забезпечення космічного корабля були завершені в березні. Космічний апарат був доставлений до Центру запуску супутників Веньчан, що знаходиться на острові Хайнань.

i.ytimg.com/vi/EmVnHxb6JLQ/hqdefault.jpg

Відомо, що для початку Китай планує колонізувати Марс. Для цієї мети вже розробили марсохід, який буде шукати місця для потенційної висадки людей, його енергії вистачить приблизно на 3 місяці.

Китай окреслив дві ділянки для посадки. Еліпс посадки становить приблизно 100 х 40 кілометрів. Вибір місця визначався низкою факторів, включаючи технічні обмеження системи польотів та проблеми в’їзду, спуску та посадки (EDL) на Червону планету та наукові цілі місії.

Mars 2020

Очікується, що космічний корабель “Тяньвен-1” добереться до Марса приблизно в лютому 2021 року. Однак спроба посадки на ровері може не відбутися відразу. Є пропозиції, що десантний сегмент місії буде проведений місяцями пізніше, у квітні. Це дозволило б зробити картування та спостереження за місцем посадки, незважаючи на наявність зображень НАСА з високою роздільною здатністю від HiRise.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: