Як вижити в ізоляції на карантині: ТОП-4 поради від астронавта

Це цікаво

Євген Опанасенко

газета “Сьогодні”, 3 квітня 2020 р.

Досвідчений астронавт МКС Кріс Гедфілд провів в самоізоляції 166 днів і поділився своїм досвідом з людьми, які опинилися на домашньому карантині

Глобальна пандемія коронавірусу COVID -19 змусила багатьох відправитися додому на вимушений карантин практикувати соціальне дистанціювання. Природно, люди почали замислюватися про те, як в умовах домашньої ізоляції залишатися при здоровому розумі і досягти поставлених цілей. Щоб допомогти нам впоратися з виниклою проблемою, колишній астронавт Кріс Гедфілд поділився порадами про те, як він, перебуваючи на орбіті, виживав в умовах закритого простору в повній самоізоляції.

У Гедфілда величезний досвід. Він був командиром Міжнародної космічної станції і провів у космосі загалом 166 днів, займаючись науковою роботою і експериментами в умовах обмеженого простору при обмежених соціальних контактах.

“Я провів багато часу в самоізоляції на борту космічного корабля. Це надзвичайно небезпечне середовище та вкрай самотньо. І все ж ми знаходили способи продуктивно працювати далеко від нашого звичайного життя”, – розповідає Кріс Гедфілд.

Він запропонував чотири поради тим, хто зараз перебуває в самоізоляції:

  1. Оцініть реальні ризики . Гедфілд пояснює, що страх і паніка не допоможуть. Необхідні самовладання і критичне мислення. Люди повинні шукати надійні джерела, щоб дізнатися реальний рівень ризику, з яким вони особисто стикаються, виходячи з їх конкретної ситуації. Наразі визначте небезпеки, пов’язані з коронавірусом.
  2. Подивіться на свої обмеження . Крім необхідності дистанціюватися від інших і забезпечити безпеку особистої гігієни та захисту від зараження, враховуйте такі фактори, як фінансові ресурси, провіант і ваші зобов’язання.
  3. Поставте собі конкретну мету. Гедфілд запропонував людям вибрати місію або подумати про свої цілі і спробувати вирішити, чого вони сподіваються досягти і що вони хочуть зробити.
  4. Дійте! Коли ви знаєте, чого хочете досягти і наскільки ви обмежені, ви можете почати діяти: дбайте про членів сім’ї, самовдосконалюйтеся, вивчайте мови, читайте, займіться улюбленим хобі, завершіть давно занедбані справи, загалом, відволікайтеся на будь-яку іншу діяльність.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: