“Боїнг” планує восени провести нові випробування космічного корабля

Новини

Авіакосмічна корпорація Boeing готується восени провести новий випробувальний політ корабля Starlinerствореного для доставки астронавтів на МКС, повідомляє “Дзеркало тижня”.

“Boeing взаємодіє з NASA, щоб визначити прийнятні терміни другого випробувального орбітального польоту, — розповіла офіційний представник Boeing Ребекка Ріган. — Хоча деталі ще не визначені, ми очікуємо, що політ відбудеться восени 2020 року”.

Попередній політ Starliner в грудні 2019 року пройшов невдало, політ корабля довелося перервати, хоча його і вдалося посадити без пошкоджень.

“Ми вирішили знову провести випробувальний орбітальний політ, щоб продемонструвати якість систем Starliner, — сказано в заяві компанії. — Ще один політ у безпілотному режимі дозволить нам виконати всі завдання льотних випробувань та оцінити роботу другого корабля Starliner без будь-яких витрат для платників податків”.

Starliner може перевозити 7 чоловік екіпажу і розрахований на 60 годин автономного польоту.

Космічний корабель від Boeing — головний конкурент Crew Dragon, розробленого Space X. Випробування Crew Dragon поки були більш благополучні і в травні цей корабель з екіпажем на борту повинен здійснити політ до МКС. Крім самостійних польотів до МКС у NASA планують відправити корабель з астронавтами на Місяць, де повинні з’явитися довгострокові поселення дослідників.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: