Едуарду Івановичу Кузнєцову – 75 років!

Головні теми

6 квітня 2020 року приймає привітання з 75-річчям ветеран ракетно-космічної галузі, який стояв біля витоків створення ДКАУ, беззмінний заступник чотирьох Генеральних директорів НКАУ, радник п’ятьох голів ДКАУ, голова Громадської ради при ДКАУ, перший віце-президент Аерокосмічного товариства України – Едуард Іванович Кузнєцов.

Народився Е.І. Кузнєцов в 1945-му році в Білорусії, в м. Рогачові.

Закінчив в 1963-му році Снятинську середню школу в Івано-Франківській області, в 1971 році – Чернівецький державний університет за спеціальністю фізик-оптик.

Після створення в 1992-му році Національного космічного агентства України, Едуард Іванович Кузнєцов за пропозицією Генерального директора НКАУ Володимира Павловича Горбуліна включився в процес формування космічного відомства країни і Першої космічної програми України.

З вересня 1992 року по липень 1995-го Е.І. Кузнєцов стрімко пройшов посади головного спеціаліста, помічника гендиректора і начальника управління справами. З липня 1995 року по квітень 2010 року – заступник Генерального директора НКАУ. З 2010 р. – радник Генерального директора НКАУ, з 2011 р. по т. ч. – радник Голови ДКАУ. З 2019 р. – голова Громадської ради ДКАУ.

З ім’ям Кузнєцова пов’язані: формування космічного відомства країни і галузі, підготовка польоту в космос першого космонавта України Леоніда Каденюка, заключення перших міжнародних контрактів за проектами «Морський старт» і «Дніпро», успішне проходження через парламент космічних програм і законодавчих актів, участь України в світових авіакосмічних салонах і форумах, проведення міжнародних переговорів на найвищих рівнях, підписання двосторонніх документів про співпрацю з провідними космічними країнами і міжнародними організаціями, проведення масштабних заходів з молоддю і ветеранами, спілкування з журналістами і громадськістю.

Володіючи видатними організаторськими здібностями і даром людського спілкування, Е.І. Кузнєцов здатний примирити непримиренних опонентів, знайти спонсорів для неймовірного проекту, підтримати у важкій ситуації колегу – залишаючись при цьому простою і доступною Людиною.

Колективи Громадської ради ДКАУ, Аерокосмічного товариства України, Центру «Спейс-Інформ» гаряче вітають Едуарда Івановича Кузнєцова з 75-річчям!

Пропонуємо для перегляду декілька брошур та книг, які підготовлені Едуардом Івановичем Кузнєцовим особисто або у співавторстві:

Україна космічна. Фотоальбом Національного космічного агентства України. – К.: «Спейс-Інформ», 2008 р.

Генерал А.П. Завалішин та його старти. – К.: «Спейс-Інформ», 2013 р.

В.П. Горбулін: Покликання – перемогати. – К.: «Спейс-Інформ», 2013 р.

О.О. Негода: Зберегти та примножити! – К.: «Спейс-Інформ», 2013 р.

Ю.С. Алексєєв: Тяжіння космосу. – К.: «Спейс-Інформ», 2013 р.

Космічний лідер. – К.: «Спейс-Інформ», 2014 р.

Державне космічне агентство України: 25 кроків у Космос. – К.: «Спейс-Інформ», 2016 р.

Хай і надалі, шановний Едуарде Івановичу, вірність Космосу дарує Вам натхнення для нових звершень та творів!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: