Інженери NASA провели тест марсіанського вертольота

Головні теми

Фахівці Лабораторії реактивного руху (NASA JPL) здійснили останній функціональний тест дрона-вертольота місії Mars 2020, пише Lentaua. Він був проведений на стенді встановленому в шлюзовий камері. В рамках випробування співвісні гвинти апарату були розкручені до швидкості в 50 об / хв. Це останній раз, коли вертоліт був активований на Землі.

Інженери JPL також завершили процедуру зважування перелітної щаблі Mars 2020. Вона доставить марсохід Perseverance з прикріпленим до його днища дроном-вертольотом до Червоної планети і забезпечить його вхід в атмосферу. Ступінь оснащена власними двигунами, сонячними батареями і системою комунікацій з Землею. Після відділення капсули з ровером, траєкторія модуля буде скоректована таким чином, щоб уникнути його падіння в районі посадки Perseverance.

Незважаючи на пандемію коронавируса COVID-19, в NASA докладають усіх зусиль, щоб запустити місію в цьому році. Якщо все пройде добре, Mars 2020 Надіслати в космосі в липні цього року. Посадка на Марс заплановано на 18 лютого 2021 р

Фото: nasa.gov

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: