У першій пілотованій місії SpaceX візьмуть участь астронавти з США і Японії

Новини

Після того, як корабель SpaceX, Crew Dragon, пройде всі випробування, він зможе доставляти на МКС групи космонавтів.

Про це пише НВ.

У вівторок, 31 березня, NASA оголосило, що американська астронавтка Шеннон Уокер і японський астронавт Соїча Ногучи приєдналися до дев’яти членів космічної місії на МКС SpaceX.

Перші екіпажі, які відправляться на Міжнародну космічну станцію стануть частиною нової, відродженої після 2011 року, комерційної програми NASA з польотів в космос.

Астронавти будуть літати на двох нових космічних кораблях, Starliner та Crew Dragon, які створюються Boeing і SpaceX, відповідно. Останні роки NASA, для польотів на МКС, використовувало російський космічний корабель «Союз».

«Ця місія стане першою в серії регулярних польотів на МКС після сертифікації NASA нової системи з екіпажем і після завершення випробувального польоту SpaceX з космонавтами, відомого, як Demo-2», – йдеться в заяві NASA.

У майбутньому запуску Demo-2 братимуть участь тільки два астронавта з NASA: Боб Бенкен і Даг Херлі. Американське космічне агентство не оголосило точної дати пробного польоту, але раніше там заявляли, що це станеться в травні.

Космонавтка Шеннон Уокер – ветеран МКС, яка бувала на МКС ще в 2010 році. У Ногучі також був досвід польоту на космічному шатлі, він провів час на МКС в 2009 і 2010 роках.

У минулому році SpaceX успішно відправили на МКС безпілотний Crew Dragon, також провели серію ключових випробувань, щоб показати готовність корабля доставляти людей в космос.

NASA сподівається покласти край своїй залежності від російського космічного корабля «Союз». Boeing також знаходиться в процесі розробки капсули екіпажу, хоча його Starliner зіткнувся з більшою кількістю затримок, ніж SpaceX Crew Dragon.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: