Українські “Руслани” доставляють вантажі для боротьби з коронавірусом

Новини

Літаки Ан-124-100 повітряного флоту авіатранспортного підрозділу ДП „АНТОНОВ” – авіакомпанії „Авіалінії Антонова” виконують серію рейсів з перевезення вантажів, необхідних для боротьби з коронавірусом, з Китаю до країн Європи.

Про це сьогодні повідомило ДП „АНТОНОВ” на своєму сайті.

В тому числі доставляються засоби індивідуального захисту: захисні маски, костюми, рукавички, окуляри, дезіфнікуючі засоби, медикаменти та реагенти для проведення лабораторних аналізів. Наразі у здійсненні цих операцій задіяні 5 „Русланів”.Їх зустрічають представники урядів, в місцеві ЗМІ називають ці українські літаки “суперзірками”.

Лише протягом останніх чотирьох діб життєво важливі вантажі були доставлені до Афін (Греція) – 80 тонн, Сарагоси (Іспанія) – 74 тони, Порто (Португалія) – 83 тонни; Пардубіце (Чехія).

Під час виконання рейсів були застосовані необхідні засоби для забезпечення безпеки екіпажів.

Виробничі цехи ДП „АНТОНОВ” також долучилися до боротьби з поширенням СOVID-19. Щоденно виробляється в середньому близько 300 шестишарових, багаторазових масок для забезпечення потреб підприємства, зокрема, для членів льотних та технічних екіпажів «Авіаліній Антонова». Відновлено 11 кисневих систем, встановлених в лікарні №5 м. Києва.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: