3D-друк на боротьбу із поширенням коронавирусу

Головні теми

Потреба в медичному приладді і обладнанні під час пандемії значно перевищує можливості існуючих виробників, тому для покриття попиту мобілізуються всі сили людства. Навіть якщо мова йде про приватних власників систем тривимірнго друку.

В Італії власник компанії з тривимірного друку посприяв місцевій лікарні, надрукувавши на своєму обладнанні партію клапанів для апаратів штучної вентиляції легенів, яких медичного закладу гостро не вистачало. У штаті Нью-Йорк підприємці аналогічного профілю допомогли надрукувати на наявному у них обладнанні понад 300 захисних масок з забралом для місцевого центру по обробці аналізів.

Як повідомляє CNBC, обмін досвідом в умовах, що склалися критично важливий для стабільного функціонування медичного обладнання. Фахівці в усьому світі почали ділитися документацією та рекомендаціями щодо ремонту апаратів штучної вентиляції легенів. Відкриту бібліотеку інструкцій по ремонту такого обладнання формує відомий ресурс iFixit.

3D-маска NanoHack (Copper3D)

У Мережі вже стали з’являтися готові проекти, які дозволяють роздрукувати на 3D-принтері багаторазовий респіратор, який досить оснастити змінним фільтруючим елементом і кріпленням.

3D-маска NanoHack (Copper3D)

Готові проекти поширюються безкоштовно з усіма необхідними інструкціями. Групи ентузіастів у співпраці з профільними фахівцями намагаються розробити прості у виробництві апарати ШВЛ, які можна було б випускати масово на універсальному обладнанні.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: