SpaceX планує у травні виконати перший політ з екіпажем

Головні теми

Компанія Ілона Маска SpaceX планує у травні виконати перший політ з екіпажем, повідомляє NASA.

SpaceX планує доставити астронавтів NASA Боба Бенкен й Дага Херлі до Міжнародної космічної станції.

Космічний корабель SpaceX Draw Dragon з екіпажем в рамках місії Demo-2 мають доставити на МКС ракетою Falcon 9.

Поки що NASA і SpaceX планують виконати запуск не раніше середини-кінця травня, однак якщо поточні обмеження, пов’язані з коронавірусом, залишиться протягом наступних кількох місяців, можливо, запуск можливо доведеться перенести на більш пізній період.

Місія Demo-2 – останній етап програми NASA за сертифікацією корабля Crew Dragon для пілотируваних польотів.

Але незважаючи на пандемію, сама місія має стати історичною. Останній політ космічного човна НАСА Space Shuttle відбувся 8 липня 2011 року. З того часу космонавти НАСА покладаються на російський “Союз”, щоб дістатися до/та з Міжнародної космічної станції.

Кожне місце коштує НАСА понад 70 мільйонів доларів. Щоб повернутися до власної пілотованої місії, у 2014 році NASA доручила двом компаніям – Boeing та SpaceX – розробити приватні космічні капсули, які зможуть доставляти космонавтів на МКС. І ось тепер SpaceX, нарешті, готовий запустити своїх перших пасажирів на своєму новому транспортному засобі Crew Dragon.

Зараз SpaceX доставляє тільки вантажі на Міжнародну космічну станцію в рамках контракту NASA Commercial Resupply Services (CRS), використовуючи для цього зв’язку з ракети-носія Falcon 9 і вантажного корабля Cargo Dragon. Crew Dragon – пілотований корабель, розроблений SpaceX для доставки екіпажів на МКС.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: