Перша половина «Морського старту» прибула до Росії з США

Новини

Складально-командне судно Sea Launch Commander проекту «Морський старт» успішно пришвартувалося на Сляв’янському судноремонтному заводі в Примор’ї, повідомив «Інтерфаксу» директор підприємства Андрій Якимчук.

«Все пройшло за планом, як за часами», – розповів він. За його словами, були задіяні чотири буксири, зараз проходить прикордонна, митна очистка, екіпаж знаходиться на судні.

Якимчук додав, що в кінці березня на завод прибуде судно Хin Guang Hua зі стартовою платформою плавучого космодрому «Морський старт».

Робота зі створення плавучого космодрому почалася у 1995 році. Засновниками компанії стали Boeing, Ракетно-космічна корпорація «Енергія», норвезьке суднобудівне підприємство Kvaerner (сучасний Aker Solutions), українські конструкторське бюро «Південне» і завод «Південмаш». У 2009 році «Морський старт» повідомив про банкрутство. В результаті реорганізації провідна роль в проекті дісталася «Енергії». У 2018 році група компаній S7 закрила операцію з купівлі майнового комплексу проекту, ставши повноправним господарем плавучого космодрому. Загальна сума угоди склала близько 150 мільйонів доларів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: