“Південмаш” та КБ “Південне” відвідали високі гості зі столиці

Головні теми

11 березня 2020 року державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» відвідала делегація Державного космічного агентства України на чолі з головою Володимиром Усовим.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

У рамках візиту члени делегації ознайомилися з виробничими потужностями підприємства, зокрема, відвідали цех головного складання, вогневий випробувальний стенд, підрозділи з виробництва рідинних ракетних двигунів, кулебалонів, завод ракетно-авіаційних агрегатів, ливарне виробництво та інші підрозділи.

Після відвідання виробництва було проведено розширену нараду щодо стану та перспектив ПІВДЕНМАШу, де керівництвом об’єднання було представлено програму розвитку підприємства.

12 березня народні депутати з Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку та представники ДКА відвідали ДП “КБ “Південне” ім. М.К. Янгеля”.

Як повідомляється на сторінці КБ у Facebook, гості оглянули новітні високотехнологічні виробничі потужності підприємства – цех складання і випробувань космічних апаратів та ділянку адитивного виготовлення складних деталей ракетно-космічної техніки.

Учасники делегації ознайомилися з основними показниками роботи підприємства, перспективними космічними та оборонними проектами, серед яких особливу увагу було приділено власним новітнім технологіям КБ «Південне», супутникам і супутниковим платформам та військовим розробкам.

Таке особисте відвідування промислових об’єктів, як сказав заступник голови Комітету Дмитро Кисилевський, має перевернути у політиків розуміння, як насправді працює економіка та звідки беруться податки у держбюджеті та один із найважливіших показників розвитку економіки – валовий внутрішній продукт.

Як ми повідомляли, 12 березня у Дніпропетровській ОДА відбулося перше виїзне засідання Комітету Верховної ради України з питань економічного розвитку. Йшлося про відродження космічної галузі в країні. Під час засідання були визначені конкретні кроки, які зможуть дати поштовх вітчизняним підприємствам. А ще – домовилися про запуск українського супутника. Інтелектуально та фінансово (1-2 млн доларів) підтримати проєкт вже готова облдержадміністрація. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: