Китайський автомобільний гігант Geely почне створювати космічні супутники

Новини

Нові китайські супутники забезпечать навігацію та бездротове оновлення транспортних засобів.

За останні десять років Geely розширив сферу своєї діяльності, включивши в неї все – від вантажівок до швидкісних поїздів, пасажирських безпілотників і Volvo. Але його новітні зусилля можуть зв’язати все це воєдино, оскільки компанія оголосила, що збирається побудувати свою власну супутникову мережу, щоб зробити так звану “інтелектуальну тривимірну мобільну екосистему”.

Geely оголосила, що побудує завод з виробництва супутників і випробувальний центр в портовому місті Тайчжоу в провінції Чжецзян, в якому компанія була заснована. Об’єкт буде здатний створювати “різноманітні супутникові моделі”, деякі з яких будуть надані іншим компаніям. Geely повідомляє, що почне запуск супутникової мережі вже в кінці цього року, але не вказала, наскільки вона буде великою. Reuters повідомляє, що компанія вкладає в проект близько 326 мільйонів доларів і в кінцевому підсумку буде виробляти 500 супутників на рік.

За інформацією Geely, ці низькоорбітальні супутники будуть підтримувати високошвидкісну передачу даних, точну навігацію та хмарні обчислення, а також сприятимуть швидким бездротовим оновленням транспортних засобів компанії. Схоже, що Geely не хоче відкривати свої супутникові сузір’я, на зразок тих, які створюють SpaceX і OneWeb. Найімовірніше, ці супутники не використовуватимуться для стандартних інтернет-з’єднань.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: