Вчені порівняли найбільші гори Місяця і Еверест

Це цікаво

Коли ми уявляємо собі ландшафт Місяця, перед нашими очима одразу постають незліченна кількість кратерів і широких морів.

Однак на поверхні супутника існують гори і деякі з них надзвичайно високі. Астрономи позначають місячні гори як масиви і найбільш примітні з них розташовані на південному полюсі нашого супутника поруч з найбільшим кратером Ейткен. Це не тільки найбільший кратер Місяця, але і найбільший кратер Сонячної системи, пише cikavosti з посиланням на v-kosmose.

Ученые сравнили крупнейшие горы Луны и Эверест

Вчені з НАСА створили наочне зображення, що показує порівняння найбільших гір Місяця: масиву Малаперта і масиву Бета Лейбніца і найвищої гори на Землі Еверест.

Масив Малаперта примикає до кратера Хауорта і перепад висот між ними перевищує 8 км, що приблизно дорівнює висоті Евересту.

Ученые сравнили крупнейшие горы Луны и Эверест

Другий масив Бета Лейбніца є найвищим на Місяці і перепад висот між ним і кратером Shoemaker становить 10 км. Це власне вище гори Еверест. Одна з місій НАСА Артеміда планує повернення людства на Місяць у найближчі роки і для цієї мети вчені створили Атлас.

Місячного Полюса Місяця, який містить колекцію карт, зображень, ілюстрація різних, які допоможуть майбутнім місій. Коли астронавти Артеміди приземляться там, вони будуть використовувати Атлас. Їх місія також, безсумнівно, доповнить колекцію.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: