У Києві пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Аерокосмічна освіта. Виклики та перспективи»

Новини

21-22 лютого 2020 року на базі школи І-ІІІ ступенів № 36 імені С. П. Корольова міста Києва проходила Всеукраїнська науково-практична конференція «Аерокосмічна освіта. Виклики та перспективи». По суті це було підведення підсумків 5-річного експерименту за темою «Формування національно-патріотичної самосвідомості засобами аерокосмічної освіти в умовах загальноосвітнього навчального закладу» (2015-2020рр.).

Про це повідомляє УМАКО “Сузір’я”.

З вітальним словом на конференції виступили: директор школи № 36 Фещенко С. М., директор Інституту проблем виховання НАПН, доктор психологічних наук Бех І.Д., заступник голови Державного космічного агентства Рокитський Є.Л., голова Правління УМАКО «Сузір’я» Петров О.В., представник «Інституту модернізації та змісту освіти».

Далі виступили:
– від Національного технічного університету КПІ ім. І. Сікорського директор Інституту аерокосмічних технологій, доктор технічних наук Коробко І.В., а також група студентів цього інституту, які розповіли про свої розробки, участь у міжнародних проектах
– від Національного авіаційного університету директор Інституту новітніх технологій та лідерства Бабікова К.В.
– від Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова викладач Андрещук Р.А.
– від Інституту держави і права ім.В.М. Корецького кандидат юридичних наук Гурова А.М.

Мова йшла про значущість та інноваційність проведеної педагогічним колективом школи № 36 ім.С. П. Корольова експериментальної роботи, націленість не тільки на інтелектуальний розвиток дітей, але й на формування духовності, особистісних якостей, патріотизму.

Особливу цікавість та високу оцінку учасників конференції отримали продемонстровані фрагменти занять через поєднання таких предметів, як історія – українська література – інформатика або фізика – хімія – географія. Навіть початкова школа та фізкультура зазнали впливу «космічного підходу».

Другий день конференції проходив у більш вузькому фаховому колі. Викладачі школи №36, які були залучені до експерименту, розповіли про складнощі, відкриття та задоволення у процесі створення своїх авторських курсів.

Їх колеги-гості, керівники експериментальних закладів загальної середньої освіти з м. Бровари Київської області, міст Одеси, Житомира, а також багаторічні члени УМАКО «Сузір’я» з Чернівців, поділилися своїм досвідом роботи в царині аерокосмічної освіти молоді, подякували за надзвичайно цікаві враження, за корисну інформацію, несподівані для себе знахідки, які вони використовуватимуть у своїй роботі.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: