Плавучий космодром «Морський старт» прямує до Примор’я

Новини

Платформу Odyssey проекту «Морський старт» доставлять за допомогою судна Xin Guang Hua на Слов’янський судноремонтний завод в Приморський край, повідомляє PRIMPRESS.

За даними спеціалізованого сайту моніторингу руху суден, 22 лютого гонконгський корабель покинув американський порт Лонг-Біч.

Фото: https://www.instagram.com/erik_562/

У квітні 2018 року комплекс «Морський старт» купила група компаній S7, заплативши близько 150 млн доларів США. Раніше S7 заявляла про плани в найближчі 15 років провести з космодрому до 90 пусків ракет-носіїв. Було дано офіційне підтвердження компанії про те, що платформа відправляється на Слов’янський СРЗ, де планується ремонт і реконструкція. Договір на ремонт стартової платформи і командного судна комплексу поки не підписаний.

Фото: https://www.instagram.com/agabach/

«Морський старт» – це повнофункціональний морської стартовий комплекс, який включає в себе плавучу платформу «Одіссей» і складально-командне судно Sea Launch Commander.

Як повідомляє Інтерфакс з посиланням на Андрія Якимчука, гендиректора Слов’янського судноремонтного заводу, компанія S7 Space буде перебазовувати комплекс на територію РФ близько трьох тижнів. За оцінкою, Якимчука, комплекс буде знаходитися в Слов’янському СРЗ не менше року.

👉 Історія проекту: http://space.com.ua/2020/02/25/istoriya-proektu-morskij-start/

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: