Вантажний корабель Cygnus успішно пристикувався до МКС

Новини

18 лютого 2020 року, об 11:05 за київським часом, член 62-ї експедиції на Міжнародну космічну станцію астронавт NASA Ендрю Морган за допомогою робототехнічного комплексу Canadarm2 виконав успішне захоплення вантажного корабля Cygnus NG-13 S.S. Robert Lawrence Jr. О 13:00 корабель благополучно пристикувався до американського сегменту станції – модуля Unity.

Автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus доставив на МКС близько 3 400 кг корисного вантажу – речі та провізію для екіпажу (у тому числі шоколад і цукерки, кілька сортів твердих сирів і свіжі фрукти), обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень, включаючи бактерії для дослідів з виробництва біопалива, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп’ютери та комплектуючі.

Запуск вантажівки відбувся 15 лютого з Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) за допомогою ракети-носія «Антарес», основну конструкцію першого ступеня якої розроблено та виготовлено в Україні.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала увесь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним кocмiчним агентством США.

Докладніше про місію: https://bit.ly/37vEZUs

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: