Пуски у 2020 році ракет-носіїв, створених за участю України

Новини

Поки РН «Антарес» готується до старту 14 лютого, ми поцікавились, а які ж ще пуски ракет-носіїв, створених за участю українських підприємств, нас чекають у 2020 році. І що там з «Вегою», яка, нагадаємо, у липні минулого року вперше не змогла доставити супутник на орбіту через руйнування двигуна другого ступеня?

Launch update: The launch of Northrop Grumman’s CRS-13 mission to the International Space Station has been rescheduled…

Опубліковано NASA's Wallops Flight Facility Вівторок, 11 лютого 2020 р.

Ось що нам підказав авторитетний сайт https://spaceflightnow.com/.

23/24 березня 2020 року – пуск з космодрому Куру у Французькій Гвіані європейської РН легкого класу «Вега» з Small Spacecraft Mission Service і 42 малими супутниками.

Small Spacecraft Mission Service (SSMS)

Червень 2020 року – пуск з космодрому Куру у Французькій Гвіані РН «Вега» з іспанським супутником ДЗЗ SEOSat-Ingenio та французьким науковим супутником Taranis.

SEOSat-Ingenio

Середина 2020 року – пуск з космодрому Куру у Французькій Гвіані нової РН легкого класу «Вега-С» з італійським геодезичним супутником LARES 2.

Vega C

Жовтень 2020 року – пуск із Центру космічних польотів на острові Воллопс американської РН середнього класу «Антарес» з космічним кораблем Cygnus, місія NG-14 з доставки вантажів на МКС.

РН «Антарес»

Звичайно, ці дати не є остаточними і можуть змінитися, але загальна картина зрозуміла.

Нагадаємо, що для РН «Антарес» наша країна виготовляє основну конструкцію першого ступеня. Конструкцію ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн. Головний розробник ракети-носія – американська корпорація Northrop Grumman.

Перший ступінь РН «Антарес»

для РН «Вега» – блок маршового двигуна четвертого ступеня РД-843. Двигун розробило ДП «КБ «Південне» та серійно виготовляє ДП «ВО Південний машинобудівний завод».

РД-843

а для РН «Вега-С» – вкладиш критичного перетину з вуглець-вуглецевого матеріалу, який входить до складу твердопаливного двигуна другого ступеня.

Щодо останнього, начебто дрібничка, але ж чомусь самі європейці не змогли її зробити. Ну, і, як відомо, саме з дрібничок все починається!

Тож чекаємо на пуски!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: