У Києві відбувся спеціальний показ фільму «Аполлон-11»

Новини

10 лютого 2020 року в київському кінотеатрі «Жовтень», у рамках 10-го фестивалю американського кіно «Незалежність» та за підтримки Посольства США в Україні, відбувся спеціальний показ документального фільму «Аполлон-11».

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Конструкторського бюро «Південне», яке було запрошено презентувати глядачам свої досягнення у сфері дослідження та освоєння Місяця.

Створений з архівних кадрів, «Аполлон-11» – унікальна можливість стати очевидцями першого польоту на Місяць і пережити ті знаменні події 50-річної давнини, коли людство зробило гігантський стрибок у майбутнє.

Фільм отримав приз за Найкращий монтаж документального фільму на фестивалі Sundance-2019, а також ще 45 нагород та 35 номінацій.

Перед сеансом глядачі мали можливість ознайомитись з нашою тематичною експозицією, на якій вперше широкому загалу в Україні було представлено модель у масштабі 1:5 місячного лендер-хоппера.

Місячний лендер-хоппер – новітня розробка КБ «Південне» для наукових космічних місій, особливістю якого є те, що після приземлення на поверхню Місяця він здатен на три стрибки на відстань до 20 км, переносячи з собою наукове обладнання, а також виконувати у кожній точці приземлення наукові дослідження.

Також бажаючи могли здійснити VR-прогулянку по місячній науково-дослідницькій промисловій базі, розробленій КБ «Південне».

Після перегляду фільму у конференц-залі кінотеатру відбулася дискусія «Освоєння Місяцю: історія та перспективи» за участю Головного конструктора і начальника конструкторського бюро з системного проектування ракет і ракетних комплексів ДП «КБ «Південне» Максима Дегтярьова, СЕО стартапу Spacebit Павла Танасюка (Велика Британія) та засновника міжнародної компанії DECRON.Club і візіонера українського ком’юніті Space1OOO Дениса Руденка.

Максим Дегтярьов, зокрема, розповів про розробки КБ «Південне» у сфері освоєння Місяця – саме про місячну промислово-дослідну базу, про космічні транспортні системи для доставлення екіпажу на поверхню Місяця і подальшого повернення на Землю, про місячну орбітальну станцію, яка має забезпечити дистанційне дослідження поверхонь, проведення експериментів та вирішення інших завдань.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: