КБ «Південне» увійшло до Залу слави ANSYS

Новини

Конструкторське бюро «Південне» увійшло до Залу слави ANSYS (ANSYS Hall of Fame) з результатами моделювання, отриманими при проектуванні ракети-носія «Циклон-4М» і її стартового комплексу.

Про це підприємство повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

ANSYS Hall of Fame Competition – щорічний конкурс, який проводиться вже в 11-й раз і демонструє досягнення в області інженерного моделювання. Україна вперше потрапила у фіналісти: https://www.ansys.com/other/hall-of-fame.

Проведення теоретичних розрахунків дозволяє оптимізувати виконання дорогих і тривалих випробувань виробів в натурних умовах експлуатації.

У КБ «Південне» на основі надійного програмно-методичного забезпечення проводяться розрахунково-теоретичні роботи по визначенню аеро-, гідро-, газодинамічних та міцності різних виробів, теплових режимів їх експлуатації, по вибору траєкторій, аналізу динаміки польотів та формуванню оптимальних польотних завдань літальних апаратів.

Фахівці КБ використовують широкий спектр програмного забезпечення, в тому числі ліцензійні програмні продукти ANSYS, які успішно зарекомендували себе у світовій практиці в аерокосмічній та інших галузях промисловості.

Зокрема, при проектуванні ракетно-космічного комплексу «Циклон-4М» інженери КБ «Південне» використовували програму ANSYS Fluent, за допомогою якої досліджувалися теплові впливи та навантаження на газовідвідний канал під час старту ракети, коли температура полум’я може досягати 3800 К. Були точно визначені місця розташування і величини максимальних навантажень і теплових напружень на конструкцію комплексу, що дозволило виконати її оптимізацію і підібрати оптимальні матеріали для її будівництва.

👉 Докладніше про проект «Циклон-4М»: https://bit.ly/2OjO77V

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: